De veelzijdigheid van badkamer tegels: trends, materialen en ontwerpmogelijkheden

Badkamertegels zijn een essentieel element in de badkamer, zowel qua functionaliteit als esthetiek. Ze bieden niet alleen bescherming tegen vocht en water, maar spelen ook een grote rol in de uitstraling en sfeer van de badkamer. Met een breed scala aan materialen, kleuren, patronen en vormen zijn er talloze mogelijkheden om de perfecte badkamertegels te kiezen die passen bij jouw stijl en wensen. In dit artikel bekijken we de trends, materialen en ontwerpmogelijkheden van badkamer tegels. Bekijk hier de Badkamerwinkel kortingscode.

Trends in badkamer tegels

Net als andere interieurelementen zijn ook badkamertegels onderhevig aan trends. Hier zijn enkele van de meest opvallende trends op het gebied van badkamer tegels:

Grote formaten: Grote tegels zijn populair in de badkamer, omdat ze een modern en strak uiterlijk creëren. Ze verminderen ook de voegen, waardoor de badkamer er groter en ruimer uitziet. Grote formaten zoals 60×60 cm, 80×80 cm en zelfs 120×120 cm zijn tegenwoordig veelgebruikte maten.

Natuurlijke materialen: Natuurlijke materialen zijn nog steeds in trek in de badkamer, en dit geldt ook voor tegels. Houtlook tegels, betonlook tegels en natuursteen tegels zijn populair vanwege hun warme en organische uitstraling. Ze voegen textuur en karakter toe aan de badkamer en kunnen goed gecombineerd worden met andere natuurlijke elementen zoals hout en planten.

Mozaïek tegels: Mozaïek tegels zijn kleinere tegels die vaak worden gebruikt als accent of decoratief element in de badkamer. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, kleuren en patronen en kunnen een speels en levendig effect creëren. Mozaïek tegels worden vaak gebruikt in douche- en badzones, maar kunnen ook als achterwand van een wastafel of als decoratieve strook op de muur worden geplaatst.

Materialen voor badkamer tegels

Badkamer tegels zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Hier zijn enkele veelgebruikte materialen voor badkamer tegels:

Keramiek: Keramische tegels zijn de meest populaire keuze voor badkamer tegels. Ze zijn verkrijgbaar in talloze kleuren, patronen en formaten, en zijn duurzaam, waterbestendig, gemakkelijk schoon te maken en betaalbaar. Keramische tegels kunnen zowel op de vloer als op de wand worden gebruikt en zijn geschikt voor zowel de douche- als de badzone.

Porselein: Porseleinen tegels zijn vergelijkbaar met keramische tegels, maar zijn harder en dichter van structuur. Hierdoor zijn ze nog duurzamer en bestand tegen vlekken, krassen en slijtage. Porseleinen tegels zijn ideaal voor drukbezochte gebieden in de badkamer, zoals de vloer en de wanden rondom de douche. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende texturen, kleuren en patronen, waardoor ze een luxe uitstraling kunnen geven aan de badkamer.